movienight

tja, kom igår från sjön, var ju ute med grannarna en vecka, var soft, sen igår åt vi middag med dom, sen sov jag ganska tidigt, och jäklar var skönt det var att sova i sin egen säng! Nu har vi precis käkat och senare ikväll drar jag upp till grannarna, filmkväll, Oskar hade valt Jackass 3, vad roligt. Eller? 
Men men men men men men aa nu orkar jag inte skriva, hejsansvejsan.



packningtime

Först jag vill bara säga att jag hoppas att ingen tror att jag är KÄR/GILLAR personen i andra inlägget nedanför, för så är det verkligen inte!

Förövrigt ska jag börja packa lite smått, eller aa packa allt för jag är väldigt osäker på om vi åker idag eller imorgon, det lutar åt idag så möter vi upp grannarna någonstans i imorgon, egentligen skulle jag träffat min biologiska mamma idag men så vart det inte, är lite besviken och irriterad över det där, så nästa gång kommer jag verkligen inte engagera mig. Men ja nu blir det packning och sen ska jag hoppa in i duschen, så får vi helt enkelt se när vi åker, om vi åker imorgon kan jag slänga in ett inlägg men annars tror jag inte att det blir något mer förräns vi har kommit hem, och vi ska vara borta en vecka tror jag! Är inte säker eftersom Julia och Ewa ska iväg till island och USA, men vi får se. Hejdå på er så länge, när jag väl kommer hem så kommer det komma massvis med bilder.



You make me wanna

Uppdateringen är verkligen inte på topp just nu! Kom hem från Kungenskurva, städade, åt mat, sen skulle jag sy mina gardiner men vi skulle få gäster, eller gäster och gäster, grannarna kom ner, dom vi ska åka ut med båten tillsammans med i en vecka! Kollade lite på wallander med Julia och Anton, men tröttnade så gick upp till mitt lilla hus, lyssnade på gammal musik u know? Så man kan blicka tillbaka till en specifik tid i livet. Jag blickade tillbaka till dig. Många misstag har jag gjort, men det här var det största.


Clean until you drop

Är mitt uppe i städningen, var iväg och köpte stativet förut. Så fint! Oh happy day. Snart ska vi äta, efter det ska jag sy mina gardiner som har väntat på att bli sydda sen samma helg jag flyttade hit. Och om jag inte syr dom så kommer vi inte sätta upp min fina stora tavla. Så nu har jag saker att göra idag, men städningen måste nog vara det segaste. Så otroligt tråkigt, nu ska jag sätta på lite pepp musik och dansa och bli helt crazy innan jag fortsätter, då kommer det säkert gå fort ;-)


we_heart_it


Finally

Imorgon drar jag iväg en snabbis till kungenskurva, för inhandla stativet! Yesyesyes! Är så mega glad, är dock lite orolig för hur jag ska ta mig därifrån, jag är inte så bra med att hitta och jag har aldrig faktikskt åkt buss till kungenskurva så det blir spännande. Men det blir nog super, så länge jag har stativet ;-) 



FAQ

Vad är din allra största dröm? :)
När jag tänkt väldigt länge på den här frågan nu så måste jag nog svara att komma någonstans inom fotograferingen. Till och börja med skulle jag vilja möta ett proffs så personen kunde bedömma hur långt jag kommit och hur mycket jag har kvar innan jag kan lämna "Nybörjarstadiet" och dessutom skulle det vara hur kul som helst att få kritik men även kanske beröm av ett riktigt fotoproffs? Det skulle verkligen vara en dröm som kom i uppfyllelse. Men just nu så är intresset att vara med i olika fototävlingar, jag har anmält mig till en, men jag har två stycken till nu som jag är lite intresserad av, även om prisen inte är det bästa och något jag kanske inte kommer använda så är det ju kul att få upp en bild, min bild, som andra kan rösta osv på. Jag har inte kommit långt, men jag har kommit någonstans.

Två bilder från igårkväll, hur kan man inte älska kvällssolen på första bilden, den är helt oredigerad också, wow!

I brist på annat

Oj, vad hände med skriver sen! Vi fick lite besök som hade med sig jordgubbstårta, sen har jag bara umgåtts med Julia ungefär. Och kollat runt på olika fototävlingar jag har skickat in en bild till en tävling som var temat djur och eftersom jag har så otroligt många bilder på våra hundar så var det inget stort problem att skicka in en bild! Priset vet jag inte vad det är men jag bryr mig inte så mycket, det är ju bara kul om dom skulle välja min bild att jag får vara med och tävla, sen om jag vinner eller inte är inte själva grejen! Håller även på spana in en annan tävling, men jag vill vänta till stativet har hittat hem til mig, jag har redan planerat själva bilden, på hemsidan står det att bilden ska ha en historia bakom sig osv, och jag har nog prickat helt rätt! Eller det återse att se, bara stativet kan köpas in någongång! Ska jobba två timmar imorgon sen har jag pengarna rakt i hand då är det bara skynda sig till elgiganten! 

Men nu är det movie time. Vi hörs imorgon med mycket bilder det lovar jag.



Den här bilden skickade jag in, tror ni att jag har någon chans att komma med?

Working progress



Hej på er! Håller på jobba för fullt, ska jobba 4 timmar (men nu har jag bara 2 h och 55 min kvar!) så jag har pengar nog för ett stativ, jag har spanat in ett på elgiganten som inte alls kostar så mycket och som verkar helt perfekt!  Känns roligare att jobba när man har ett mål om ni förstår var jag menar. Så just nu ligger bloggen lite åt sidan för allt jag har i huvudet nu är pengarna och sen när jag ska åka till elgiganten. Får prata lite med "pappa" och se sen när han har tid att åka med mig, hoppas han har tid någon dag, nu väntar arbetet! 

sorterade massa bilder på datorn och hittade den här från förra sommarn, så den fick duga att slänga in i det här halvkassa inlägget. Kommer säkert skriva mer sen ikväll och lägga in bilder jag tog på hundarna när dom var mitt uppe i deras lilla kamp om gosedjuret!

FAQ

Vad använder du för kamera och redigeringsprogram? :)
Jag använder en Nikon D3000, och den har jag haft i ett år nu och är verkligen nöjd med den! Någongång ska jag självklart byta upp mig mot en mycket proffsigare kamera, men vilket nog kommer få vänta tills jag har fått igång ekonomin osv. Och eftersom jag bara är 16 år än så länge så är det massa nya objektiv jag siktar in mig på, speciellt ett makroobjektiv. Jag använder mig inte av något photoshop osv utan bara ett som finns på datorn, när jag vill titta på bilderna så använder jag Windows live photo gallery och då kan man välja att redigera. Dock är det inget som man kan redigera utseendet göra sig smalare osv, utan det är bara färger man kan redigera. Vilket bara är det jag behöver!

Vad har du för kamera och tillbehör? :)
Vad jag använder för kamera ser du ovanför och tillbehör så har jag inga alls! Än så länge iallafall.. Nu när skolan börjar igen ska jag hålla hårt i mina pengar och så vill jag köpa makroobjektiv och ett stativ! 


Redigeringsprogrammet, väldigt simpelt och bra. Det finns nog inte på Windows xp, men på Windows 7 och antagligen Vista. Jag tog bara en bild jag inte hade tänkt att använda men den fick duga att visa med.


Vad är det stickade på sidan? (ang det här inlägget)
det är en virkad väska jag köpte på en loppis i Duved tror jag att det var. Det ligger uppe vid åre. Den kostade bara 50 kr och jag trodde inte att jag skulle hitta någonsån i här i Stockholm så den fick följa med mig hem den dagen. Och som alla (dom flesta) vet iallafall så är virkat verkligen inne i sommar, så en väska som var virkad var inte helt fel i sommar!



Hur många besökare har du o kan inte du skaffa bloglovin? :)
besökare är helt blandat, i förrgår var det 87, igår 67 och idag har jag vid skrivande stund haft 60. Inte alls så många, men det är iallafall några! Och jag kommer nog inte skaffa bloglovin förrän mina besökare verkligen har ökat om det nu händer! Annars tycker jag att det ser så töntigt ut att det står "5 följare på Bloglovin'" Så det är inget jag tänker skaffa än!


Ants



Hejsan! Idag har uppdateringen vart på noll, jag har jobbat lite för att få ihop lite pengar eftersom studiebidraget inte kommer och tyvärr fick jag inget sommarjobb, men inget att hänga läpp för. Tänkte fotografera lite men min inspiration var på noll, så det enda jag kan visa är bilden på myrorna vilket är lite halvtkassa och inte ens lite redigering kunde rädda dom. Men senare blir det lite svar på frågor som ni har ställt oh inte har länkat varken blogg eller e-mail så jag får ta det direkt på bloggen. Men först ska jag ut och jobba lite till! 

Its the small things that makes the big one's big



Favoriter ur galleriet





Tre av mina favorit bilder man kan hitta i mappen hundar på min dator. Första hunden är våran hund, Glimma. Sen dom två andra Magou & Difense är en kompis till familjens hundar. Dom är så otroligt fina allihopa!

Inspiration


Fredagsmys



Resterna från kladdkakan från igår räckte precis till oss tre som var hemma, så jag "lillebrorsan" och "pappa" (eftersom jag bor i fosterfamilj så blir det te.x "pappa" för då blir det lättare för er att förstå!) tog en liten fika. Så nu blir det fredagsmys framför Adam & Ewa som börjar på tv4 klockan 21.00, hoppas alla andra har en bra fredagskväll och en massa fredagsmys!

Och förövrigt om vädret tillåter imorgon blir det att fotografera en profilbild, eftersom ni läsare (som inte känner mig såklart) inte har den blekaste aning om hur jag ser ut. Så det står längst upp på listan över saker att göra, förutom att städa rummet, jobbigt att vara 16 och behöva lyssna på föräldrarna ibland..

Field of roses



Ett litet tips för att göra sommarstämningen maximal hemma, knipsa några rosor från rosenbuskarna, lägg ner i en glasskål och ställ på bordet och så har du snabbt fått in sommarkänslan inne. Enkelt och snyggt!

Kläderna som fick äran att bäras idag


Morgonfotografering






Håller på att göra om

Kamera: Nikon D3000 18-55

Samma blogg, samma tjej, men jag ska göra om bloggen helt, och ska bli seriösare när det gäller bloggningen. Ska fixa och trixa lite nu, och imorgon förhoppningsvis kommer headern upp också! 
Som ni kan se har jag tagit bort alla dom förra inläggen, och nu ska jag börja om med nya fräsha var planen! Så tills vidare kommer bloggen se tråkig ut, men det är bara i max en dag får jag hoppas!



RSS 2.0